ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

مقدمه
تقويت حافظه – یادافزا (Mnemonics)
استفاده از كل ذهن براي به خاطر سپردن
طراحي تقویت کننده حافظه (یادافزا): تصور، تداعی و موقعیت
از كار انداختن ضامن روش‌ های بهبود حافظه
از كار انداختن ضامن چگونه يك زبان خارجي ياد بگيريم
از كار انداختن ضامن چگونه اطلاعات را براي امتحان‌ها به خاطر بسپاريم
از كار انداختن ضامن چگونه نام اشخاص را به خاطر بسپاريم
از كار انداختن ضامن چگونه فهرست‌ها و اعداد طولاني را به خاطر بسپاريم



استفاده از نقشه‌هاي مفهومي براي به خاطر سپردن اطلاعات سازمان يافته
نقشه‌هاي ذهن رسماً در شمار يادافزاها قرار ندارند. اما به شما كمك مي‌كنند ساختار يك موضوع را به صورت يك «شكل» واضح، كه به سادگي مي‌توانيد به خاطر بسپاريد، ترسيم كنيد. با ديدن اين شكل در ذهنتان، خود را وا مي‌داريد اطلاعات كد شده درون آن را به خاطر بياوريد.
اين كار هنگامي ساده‌تر مي‌شود كه اطلاعات را با استفاده از تصاوير جالب كدبندي كرده باشيد. در مقدمه اين دوره مي‌توانيد ببينيد كه چگونه مي‌شود اطلاعات را تا حد امكان به خاطر سپردني كرد.
نقشه‌هاي ذهن (يا نقشه‌هاي مفهومي يا نقشه‌هاي حافظه) راهي موثر براي پيوند دادن ايده‌ها و مفاهيم در مغز و سپس «ديدن» آن پيوندها به صورت دست اول، مي باشد. ترسيم نقشه ذهن يك تکنيك يادداشت برداري است كه در آن اطلاعات به نحوي ثبت مي‌شود كه به شما نشان مي‌دهد قطعات گوناگون اطلاعات چگونه در كنار هم قرار مي‌گيرند. اين جمله كاملاً درست است كه «يك تصوير گوياتر از هزار كلمه است» و نقشه‌هاي ذهن يك «تصوير» به خاطر سپردني از اطلاعاتي كه مي‌خواهيد به خاطر بسپاريد، درست مي‌كنند.
اين تكنيك براي خلاصه كردن و تجميع اطلاعات به دست آمده از منابع گوناگون بسيار مفيد است. ضمناً به شما امكان مي‌دهد در مورد مسائل پيچيده به شيوه‌اي سازمان يافته فكر كرده و سپس يافته‌هاي خود را به شكلي ارائه كنيد كه هم جزئيات و هم تصوير كلي را نشان دهد.
خود نقشه ذهن يك محصول نهايي مفيد است. اما، فرايند ايجاد نقشه هم به همان اندازه براي حافظه شما كمك كننده خواهد بود. در كنار هم قرار دادن همه قطعات و گشتن به دنبال ارتباط‌ها شما را وادار مي‌كند آنچه مطالعه مي‌كنيد را واقعاً بفهميد و مانع از آن مي‌شود كه مطلب را فقط حفظ كنيد.